Hoofdpagina

Gezondheid

Op deze pagina schrijf ik over gezondheid en welzijn.


Natuurlijke antibiotica


Nu steeds meer reguliere antibioticasoorten het af laten weten en resistent worden, wordt het misschien eens tijd om naar alternatieven te kijken.
Laten we zuinig zijn met antibiotica en het middel alleen inzetten als het echt nodig is.

 

Enkele alternatieven zijn :


ColloÔdaal zilver . Het lijkt de meest bruikbare en krachtige substantie te zijn om verschillende ziektes te bestrijden die veroorzaakt worden door bacteriŽn, parasieten, schimmels en virussen. Het lichaam reageert sterk op collodiaal zilver, het behoudt de goede bacteriŽn. Het geeft geen bijwerkingen en wordt ook toegepast bij dieren.


Propolis : dat is een stof die ontstaat door vermenging van de verzamelde harsen met de uitscheidingsstoffen van de bijen. AntibacteriŽle werking,dood bacteriŽn of remt de groei . Anti virale werking, remt groei virussen , remt de ontstekingsreactie en de groei van schimmels, is anti allergeen,stimuleert de afweer van het lichaam, werkt bij huidklachten, bij aften en zweren in de mond. De toepassing is eindeloos en ook geschikt voor dieren.


AloŽ Vera : Naast de antibiotische werking tegen bacteriŽn, virussen en schimmels heeft aloŽ vera heel veel andere kwaliteiten die een genezende invloed op het lichaam hebben. Het werkt bloedzuiverend,reinigend,versterkend en wondhelend. Het stilt de pijn, het is hypoallergeen, werkt verkoelend en ontstekingsremmend. Koop een goed kwaliteitsproduct van aloŽ vera.


Honing : De bij haalt nectar uit de plant en zet dat via honingklieren om in honing. Honing wordt in en- uitwendig gebruikt. Het werkt bij slapeloosheid, bij hartproblemen,het werkt bloeddrukverlagend, bloedreinigend en bij bloedarmoede. Het werkt bij maagproblemen, verkoudheid en bronchitis, Het versterkt de zenuwen en het helpt bij gebrek aan eetlust. Neem dan 4 weken lang een koffielepel honing in een kop lavendelthee. Honig wordt gebruikt bij wondverzorging, huidproblemen en voor allerlei cosmetische doeleinden.


Tea Treeolie : Tea tree olie noemt men ook wel theeboomolie genoemd. Het is een essentiŽle olie (etherische olie) met een antiseptische werking. Dit betekent dat de olie bacteriŽn, schimmels en virussen doodt. Tea tree is een zeer krachtige olie en dient met mate gebruikt te worden..Kies voor de 100% zuivere essentiŽle olie. Tea Tree Olie (uit AustraliŽ) is zuiverend, antiseptisch, verzachtend, stimuleert de bloedsomloop, en zuivert de lucht.


Knoflook : Knoflook is een van de oudste geneeskrachtige planten. Eet elke dag 2 of 3 verse teentjes knoflook. Knoflook heeft een bloedsuiker en cholesterolverlagende werking, het bestrijdt wormen, bacteriŽn  en virussen. Het werkt tegen infecties, voert giftige stoffen af en het gebruik verkleint de kans op aderverkalking. Verjaagt gassen en darmkrampen. Knoflook werkt uitwendig gunstig  op puisten, wratten,kloven, insektenbeten en schimmelinfecties.

Lavendelolie : EssentiŽle lavandelolie  ( 100% zuiver ) wordt van oudsher gebruikt als pijnstiller en antibioticum. Het werkt krampopheffend en helpt bij reuma. Het werkt  littekenherstellend, vochtafdrijvend en antiseptisch. Het verjaagt insekten en parasieten. Het verlicht migraine en verlaagt de bloeddruk. Het kalmeert de zenuwen, brengt onze stemming in balans en brengt  ontspanning.


 


Submenu

< © Annelies van Rheenen >